9 Mayıs 2013 Perşembe

AKİL MECLİS

Biz kendimizi avutalım hala, biz bir cumhuriyetiz, demokrasiyle yönetilen bir "hukuk" devletiyiz diye.

Görmeyelim, parmağımızı koyun gibi boyattırıp, 70'ler Türkiye'si gibi sıraya girip seçtiğimizi sandığımız adamların kazıklarını.

Hala mevcut sistemin kendi içinde uğradığı tuhaf mutasyonlardan medet umalım. O mutasyonlardan millete bir hayır gelmesini bekleyelim. Sistemin yamalanmasını çözüm görelim. Tümden değişmesi gerektiğini hiç ama hiç konuşmayalım.

İngiltere'nin bizleri uyutmak için koyduğu kuklaları, bize vekalet ediyor sanalım avunalım. 

Onlar da 550 "seçilmiş" olmalarına rağmen, akil seçsinler, kendileri muktedir olamadıkları "iknayı" gerçekleştirsinler diye.

O akiller halka "siz hep aptaldınız, aptallığınızı tescil ediyoruz" hitapları yaparken, meclis de kendi içinde, yeni anayasa "ikna" turlarına başlasın. İkna turları kapsamında;

- Milletvekillerinin “temsil niteliği bulunan programları için yapmış oldukları giderler” TBMM bütçesinden karşılansın,
- Bir kez seçilen milletvekili, TBMM üyeliğinin tüm haklarından ölünceye kadar faydalanabilsin,
- Başkent protokol listesinde 22’nci sıradan 9 basamak yükselsin. 13’üncü sıraya geçerek orgenerallerin üstünde olsun, (yetmez kraliçenin de üstünde olsun)
- Vekillerinin resmi ziyaret ve programlarında araçlarına, ambulans, itfaiye ve takipteki polis araçları gibi geçiş üstünlüğü tanınsın, ( tübitak hemen ışınlanmayı bulsun ve vekillerin hizmetine açsın)
- Sadece görev sırasında kırmızı pasaport kullanan milletvekilleri ve aileleri, teklifle ömür boyu bu haktan yararlanabilsin, ( bu haktır zaten, haksızlık yapmayın)
- Halen uygulandığı gibi silah ruhsatı alabilsin. Bu ruhsatlarda süre kaydı aranmasın. Bu belgeler için vergi ve harç alınmasın. ( aman yük olur size vergi ve harç, halk öder)
- Maaşlarını 3 aylık peşin almaya devam etsin. Ancak ölüm, Cumhurbaşkanı seçilme ve genel seçimler halinde önceden verilen üç aylık ödenek ve yolluklar geri alınmasın. (ücretsiz borsa tüyoları kendilerine verilsin, maaşlar sterlin üzerinden ödensin, örtülü ödenekten de "ne olur ne olmaz yanında bulunsun diye 1'er milyon tahsis edilsin)

Böyle bir tablodan sonra, önceden sanki fakirmiş gibi, onlar da millete vekalet ettiklerini unutup, gayet alışıldık bir şekilde kendileri ve ailelerinin geleceklerini düşünüp, balıklama atlama gerçekleşecektir. 

Şimdi soruyorum Mehmet Şimşek: " Erken emekliliği Türkiye kaldıramaz diyen sen, bunca yükü anabolik steroitler yardımıyla mı kaldıracaksın?"

Türkiye'nin erkleri, milletin meclisinde birbirini satın alırken, bu milletin yüzüne nasıl bakacaklar?

"Yerli oto intihar olur" diyen Mustafa Koç, "yerli milletvekili intihar olur" niye diyemiyor, eğer ülkenin canını bu kadar düşünüyorsa?

Birbirine ana avrat düz gitsinler diye, kendinizi koyun yerine koydurup, bir de damgalatıp seçtiğiniz adamların, millete nasıl vekalet ettiğini görün.

Şimdi sırada partilerin "taze kan" değişimi vardır, bekliyoruz.

Genel seçimler öncesinde atılacak bu adımın ardından, size yine "tamam bu adam bizi kurtarır" cümlesini er ya da geç kurduracaklar. 

Onyıllardır süren sarmala, yeni bir sarmal daha eklemeniz işten bile değil. 

Bir farketseniz artık, seçimle, 550 tane milletvekili ile ülke ve vatandaşları uğruna hiçbir şey olmadığını. 

İktidarıyla, muhalefetiyle, bağımsızıyla, Türkiye üzerinde egemen olan Abd, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın lejyonerliğini yaptıklarını.

Türkiye'nin tek kurtuluşunun, önce bu ülkelerin mutlak boykotundan geçtiğini. Onlardan gelen bir tatarcık sineğine bile izin verilmemesi gerektiğini.

Her gelenin, bir öncekinden daha beter bir konuma taşıdığını ülkeyi, bir farketseniz. 

Sizin seçtiğinizi sandıklarınızı seçen, para patronlarını boykot etmeyi bir başarabilseniz. 

Adım adım ülkedeki her noktayı ele geçirenleri takip etmeyi, fişlemeyi bir başarabilseniz.

Onlara bu toprakların ringonun ahırı olmadığını, bu toprakların altında şerefiyle savaşıp, bu toprakları savunmuş atalarımız olduğunu bir hatırlatabilseniz...

Siz kim oluyorsunuz da, Türk - Müslüman maskesine bürünüp, karış karış her yeri satın alıyorsunuz, "100 tanenize bizim 1 tanemiz bile fazla" diye bir kulaklarını çekebilseniz.

Kendi saltanatlarını sürdürebilmek ve geliştirebilmek için, milletvekili görüntüsünde, kendi vekillerini gönderdiklerini farkedebilseniz.

Tbmm çatısı altında, vekillerin kendilerini satın almasına kadar geldi artık rezalet.

Bu pisliği sadece temizlemesi bile en az 50 yıl sürer. 

Ah doğru, en azından parmaktaki mürekkep, bir yıl olmadan çıkıyor değil mi?

Siz de haklısınız. 

Pardon!

Nurettin Yılmaz Koçak 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüş ve düşüncelerinizi küfür, hakaret içermeksizin iletebilirsiniz.