19 Mart 2012 Pazartesi

Ah Bin Ali Ah Bin Kunduz

Ah Bin Ali Ah Bin Kunduz


Üçüncü köprünün geçiş ücretleri açıklanmış; "3 $ + K.D.V." ...

Yine buna da şükür, eskiden Gayri Safi Milli Hasıla'ya varana kadar, hepsi Amerikan Doları üzerinden açıklanıyordu.

"Yap-İşlet-Sömür-Kazıkla-Zaten Bizim Devretmene Hiç Gerek Yok" sistemiyle ihale edilecek köprü için 3$ + K.D.V. , bağlantı yollarını kullanım için de, Kilometre başına 0.08 $ ödeyecekmişiz.

Eskiden Milli paramızın, maddi olmasa da, manevi bir değeri vardı. Ona zarar vermek, ona hor davranmak, bir tür vatan hainliği gibi algılanırdı. Milli servet diye bir tabir vardı bir zamanlar.

Paramızın hiçbir zaman 'millî' olmadığı zaten aşikâr. Amerikan Doları, ortalama 1.8 katlık değerliliğiyle, bizim paramız üzerinde onyıllardır bolca millî oldu ve olmaya da devam ediyor.

Yine Millî Görüş'ün önemli isimlerinden, Oğuzhan Asiltürk ( Hep şaşırmışımdır bu ismi yazarken, ne de güzel isim, insan kıskanıyor), Ergenekon'un A.B.D. Oyunu olduğunu söylemiş.

A.B.D. İran'a rahat girebilmek için, T.S.K.'daki "A.B.D. karşıtlarını" ayıklıyormuş...

Eş zamanlı olarak da, Hamas, Türkiye'de ofis açıyor. A.B.D. Karşıtlarını artık ülkücü ve sol mafya tetikçileriyle değil, Hamas tetikçileriyle ayıklayacaklar sanırım. Ne de olsa, şu sıralar aydınlanıyoruz.

Yine eş zamanlı olarak, soykırımdan toplu idam edilecek kadar suçlu olan bir ülkenin, kendilerine soykırım yapıldığı iddialarıyla gündem ve rota değiştiriliyor.

Ve yine eş zamanlı olarak, çipli pasaportlarımızın ihalesi, Fransa'ya veriliyor.

Çok değil birkaç ay önce İsrail'e özür diletecektik. Şimdi ise Musevi asıllı Can Bonomo'ya, Büyük İsrail jesti yapıyoruz.

Önceleri önemserdim, üzerinde durulası gelirdi.

Şimdi bu çorbanın kokusunu bile almaya çekiniyor insan.

Ya hu bu kadar mı karıştırılır her şey?

Bu kadar mı yitirdiniz kontrolünüzü?

Hani yap işlet devretti?

Ne 3 Doları, ne artı K.D.V.'si?

Dolarla mı maaş ödüyorsun sen, Sayın Bakan? Dolar üzerinden fiyat açıklamak, T.C.'ye yapılacak en büyük hakarettir. Sizi istifaya davet ediyorum.

Önceki iki köprünün masrafları çıktıktan sonra ücretsiz olacağı yalanını geçtik, tırmıkla para topladığınız yüzlerce şeyden sadece ikisinin gelirini aktarsanız, tüm boğazı köprüyle kaplarsınız, denizin içini de tünellerle.

Kendinizi bu kadar komik duruma düşürmeyin.


Nurettin Yılmaz Koçak 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüş ve düşüncelerinizi küfür, hakaret içermeksizin iletebilirsiniz.