19 Mart 2012 Pazartesi

Ekonomik Önlem Bahane Reklam Şahane

Ekonomik Önlem Bahane Reklam Şahane


Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler ya hep.

Facebook, Twitter, Google gibi siteler, bildiğim kadarıyla ziyadesiyle kârlı firmalar. Bir kısmı sosyalleşme adı altında, antisosyal  kitleler üretirken,bir kısmı da yaşamsal alışkanlıklarımızın izini sürüp, voleyi nereden vururum hesapları yapıyor.

Herhangi bir markanın ismi zikredileceği zaman, ‘aman abi reklama girer’ patlatan sunucular, kesintisiz bir şekilde, Facebook, Twitter ve benzerlerinin reklamlarını yapmaya devam ediyorlar.

Aslında alışkınız çifte standartlara. Standart zaten tek başına çok sıkıcı duruyor. Çifter çifterolunca daha renkli geliyor.

Geçen gün de, kaş yaparken göz çıkardı Başbakan.

‘Sigara içmeyin, alkolü de azaltın, Porsche yerine Fiat’a binin, Volkswagen’e binin’…

Biz size ‘soymayın, vergileri azaltın, astronomik maaşlar ve kallavi emeklilik yükü yapmayın devlete, akraba ve yandaşlarınıza peşkeş çekmeyin, zırhlı araçlar yerine, uçan balonla seyahat edin’ diyor muyuz?

Yanlış anlaşılmasın.

Ben sigara ya da alkolü savunmak ya da ‘ hayır ben Porsche’den başkasına binmem’ demek maksatlı demiyorum bu dediklerimi.

Bir ülkenin başbakanı, üstelik bu ülkenin, kendi sigarası bile kalmadı, Tekel tekelleşti bilindiği üzere, yerli otomobile hiç girmiyorum, iki Alman bir de İtalyan otomobilin reklamını alenen yapıyor.

Haracını yemedikleri reklamlar zikredileceği zaman, ‘aman, hop, dur, yasak abi ne yaptın!’ olan medya, aynen sosyallik adı altındaki sitelerde de olduğu gibi, haracını kaymağıyla yemiş olacak ki, bunlara reklam demeden, giydiriveriyor ana haber kuşağında.

Olmuyor ama, ‘bu programda sanal reklam uygulaması vardır’ uyarısı geçiyordu bir ara, en azından onu geçin.

Hemen ardından da, hükümetin reklam primi gelirini açıklayın ki, şeffaf yönetiminize inanmayı sürdürebilelim.

Şimdi siz sağlık için, ülkenin geleceği için, ne kadar da iyi söylüyor falan diyor olabilirsiniz.

Sigara fiyatıyla bırakılmaz,alkol de, başbakan az iç dedi diye az içilmez.

Bunların öyle de böyle de, zaten satıyor olduğunu, aynaya baktığınızdaki samimiyetsiz yüzleriniz kadar iyi biliyorsunuz.

Nasıl ki yavvvru vatan Kıprıs bizden kat kat ucuz kullanırken, bizden giden akaryakıtı, bize Sarıyer Kol Böreği gibi yediriyorsunuz, bu da birebir aynı.

Maksadın sadece ve sadece, tekbir tüy bırakmaksızın yolabilmek olduğu bu durum içerisinde, ekonomik önlem adı altında, bir dizi aşağılama ve bir dizi reklama daha maruz kalıyoruz.

Her gün belirli miktar lokal anestetik maddeyi, paşalar gibi bize yedirip, adına hassas dişler için rahatlama diyen sahtekar diş macunu reklamlarından bile daha komiksiniz.

Hey Türkiye Halkı!

Uyanın!

Sizle feci dalga geçiyorlar…


Nurettin Yılmaz Koçak 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüş ve düşüncelerinizi küfür, hakaret içermeksizin iletebilirsiniz.