19 Mart 2012 Pazartesi

Haklar ve 666'lar

Haklar ve 666’lar


Son günlerde bir hak-hukuk furyasıdır gidiyor. Gsm operatörleri sanki bir yerden yönetiliyormuşçasına tüketici hakları cep anayasası gibi iddialı stratejilerle vücut gösteriyorlar. Hatta bir tanesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a benzeyen bir oyuncu oynatarak, yeni anayasa projesine mesaj verir nitelikte. Yaklaşan genel seçimlerle, siyasi parti liderleri, vatandaş hakkından, hak ettiği değeri görmesi gibi unsurlardan bahsetmeye başladılar.

Halkın sömürülmeye “yeter”  demeye başladığı Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden hareketle, Türkiye’de  de doğabilecek isyanın önceden frenlenmesi amaçlı olabilir mi? Ya da tüm bunlar bir ters manipülasyon ürünü olup, Türkiye’de “aman sakın ayaklanmayalım, kaos ve bombalar olmasın da biz sömürülmeye razıyız” hissiyatını diri tutmak için mi? Üstelik son günlerde, artık “hak ettiğinizi” alacaksınız tarzı vaatler de duyulur oldu. Her reklamında kırmızı bir “6” gösterek, gün boyu gösterimi ile onlarca “666” yazan gsm operatörü bile “Hak” diyor. Cidden takdir edilesi. Hatta ayakta alkışlıyorum.

Aynı zamanda bir İngiliz vatandaşı olan Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in de bir İngiliz televizyonunda belirttiği gibi; Türkiye artık hak ettiği noktaya gelmelidir ve büyümelidir. Bunun için de baş politika yabancı sermayenin ilgisini çekip, özelleştirme temelli gelişim planlaması olmalıdır. T.C. vatandaşlığı dışında, ordu da dahil olmak üzere birçok kurum ve kuruluş, gelişim ve büyüme için özelleştirilebilir olmalıdır. Ülkemizin en büyük kaynakları, tamamen dışa bağımlı hale gelelim diye değil, o kaynakların daha verimli ve istikrarlı kullanılabilmesi için özelleştirilmelidir. Her halükarda “hak” esastır.

Benzin fiyatları, kaçak petrol satışından kaybedilen vergileri geri kazanmak için değil, petrol varil fiyatına sürekli zam geldiğinden çok pahalıdır. Aksi akla bile gelemez. Türkiye halkının hakkı, her daim emin ellerde olmuştur. Bu öyle vicdan titretici bir hak davasıdır ki,  ellerinden gelse bizi bir kaşık suda boğacaklara bile, merhametli ve hakkı düşünür davranma baskısı hissettirir.

Her şey o denli birbirine girdi ki, 666 hakkı, hak 666’yı destekler oldu. Hakkın- hukukun konuşulduğu yerlerde tam bir 666 furyası esiyor aslında. Şampuan ambalajlarının resimlerinde, kendi aramızda sohbet etmek varken, başka insanların gündelik sohbetlerini dizi diye izlediğimiz yapıtlarda, hem sağımızda hem solumuzda, hatta her yanımızda 666 furyası esiyor. İnsan hakkının Hak’tan başka savunucusu kalmadı. İnsan hakkını savunur görünenler de Hak’tan başka her şeyin savunucusu.
O nedenle bırakın onun bunun hakkını savunmayı, ikinci ve üçüncü çeyrekte kaçar milyon Dolar hedef koydunuz ondan bahsedin. Biz paylaşmayı, destek olmayı seven bir milletiz. Sadece sizleri yolmak ve her şeyinizi almak için buradayız deseniz bile, biz yine almaya, inanmaya devam ederiz. Ama hak demeyin… Gülünç oluyorsunuz…


Nurettin Yılmaz Koçak 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüş ve düşüncelerinizi küfür, hakaret içermeksizin iletebilirsiniz.