10 Haziran 2013 Pazartesi

TÜRK AÇILIMI

Böyledir bu işler. Demokratikleşmeydi, açılımdı derken, "süreci baltalamak isteyenler çıkabilir" derken, bir bakarsınız, sizi kukla gibi oynatan sistem, süreci baltalayan bir numaralı isim yapıverir.

Artık Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden, "teröristlerin yola döşedikleri mayının patlaması sonucu bir astsubay, 2 uzman erbaş ve 5 er şehit oldu, 3 er ağır yaralı olarak yoğun bakıma alındı" gibi haberler gelmiyor. 

Neden?

Çünkü "süreçteyiz". Pkk cicilerini giyip, güzelce temizlenip, ellerinde keleşleriyle "dağdan" indi. Ve sınır dışına çıktı. 

Sınırın dışına çıkıldığı kesin. Yaşıyor olduğumuz günler, hiçbir sınırın tanınmadığının en büyük göstergesi. 

"Bunlar bölücüdür, kafatasçıdır" diyenler, "Kürt Sorunu" adı altında mesnetsiz ötekileştirme manevrasıyla, kafatasçılığın kralını yaptıklarından haberdar bile değiller. Haberdar olsalar da işlerine gelmiyor ya da. Olmayan bir sorunu var edip, tamamen Abd kontrolündeki Pkk'yı, tüm halkın bir sorunuymuş gibi yansıtanlar, sürecin zarar görmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Yerseniz.

"İncirlik nedir ne işe yarar?" diye soran yok. Tüm kaynaklarımızı, önce özelleştirme yalanı ile tümüyle dış kontrole bırakıp, bir de üstüne mütekabiliyet yasası da çıkarınca, "ben %100'ün başbakanıyım, hizmetkarıyım" diyen kişinin, kimin başbakanı olduğu ve kimin hizmetkarı olduğu da aşikar. 

Mesela bu sözleri tercüme edelim. Aslında nasıl olması gerekirdi:

- Ben % 100 Abd'nin İslam figüründe koltukta tuttuğu başbakanım. Ben Exxen Oil'in, Gazprom'un, Bp'nin, Total'in hizmetkarıyım.

Kendisi hep mazlumların sesi olduğunu, onları ezdirtmeyeceğini söyler, oysa olay nasıldır?

- Yine devlet tarafından açıklanan açlık sınırı, 995,28 TL. Asgari ücret ise, 773.01 TL. Emekli maaşları da keza aynı seviyelerde. 

Demek ki neymiş, Akp'nin kendi haklarını koruyacağını sanan, Tayyip Erdoğan'ı vatan aşığı sanan sözde %50. Sizler bu hükümet tarafından kılçıksız yutulan ilk tabaka oluyormuşsunuz.

Bugüne kadar hangi siyasi figür gelmiş de, vatandaşın lehine tek bir adım atmış. Bizler hep ideoloji batağında fanatizm kavgaları yaparken, soygun, sömürü tüm hızıyla devam etmiş.

Tayyip Erdoğan, vatan aşığı da madem, Ab ve Abd tarafından yarıyarıya kırışılan akaryakıt üzerindeki vergi yükünü kaldırsın ya görelim aşkını sevgisini.

Neden sürekli akaryakıt örneği veriyorum; çünkü tüm ekonomi bunun üzerinden belirleniyor. Birkaç sene öncesine kadar 1 $ bile olmayan akaryakıt, şu an neredeyse 3$. Bunun adı katliamdır.

Ha katliam demişken, şimdi Pkk silah bıraktı ya hesapta. Reyhanlı falan zaten Esad'ın işi. 

Kürt açılımı da yaptık, ziyadesiyle iyi gidiyor.

Madem mesele demokrasi, halk hizmetkarlığı ve adalet.

O zaman görüntü itibariyle gelinen noktada, artık bir Türk Açılımı yapmanız da zorunlu hale geldi.

Yıllarca Abd'nin Güneydoğu topraklarındaki petrolü ve diğer madenleri rahatça sömürebilmesinin yöntemi olarak kullandığınız Pkk'dan, tüm halkı sorumlu tutamazsınız.

Bir yazı gördüm geçen gün, "ya işte bizi anladınız mı, yıllarca sadece ezilip, sesimizi duyuramamamızın ne kadar kötü bir şey olduğunu anladınız mı" demiş, bir Kürt vatandaş gözüyle.

Güzel kardeşim, senin anladınız mı dediğin kitlenin içinde, her millet vardı. Tıpkı Kurtuluş Savaşı gibi. Kimlik soran yoktu o kalabalığa gireceklere. Ortak tek nokta vardı. Haksızlığa, adaletsizliğe ve talana "dur!" demek. 

Siyasilerin ayrıştırmacı politikaları olmasa, bu millet her unsuruyla iç içe geçmiş durumda zaten. Artık istesen de ayıramazsın. Aslolan vatan olduktan sonra, zaten gerisi teferruat olur.

Bugün aslolan vatandır, millettir diyenler, daha ücretleri açlık sınırının üstüne çekmekten acizler.

Sadece yoğun bir tiyatro. Zerre kabiliyet, zerre inisiyatif yok. Ellerine verilen kağıtları okumaktan bile aciz olanlar mı sağlayacak bu ülkenin bekasını?

Aile Bakanlığı, 90'lı gençlerin profilini çıkaracakmış. Ah bakan ah, senin profilini çıkaran çıkarmış ki, senin tüm yıldırmalarına rağmen, hak arıyor. Korkmuyor.

Cici Aile Bakanı, sen samimiysen, 90'lı ve diğer gençlerin asıl en büyük düşmanı olan, İddaa mafyasıyla uğraş bakalım. Onların profillerini onlara bırak, bu gençliği sömürmek için sıraya girmiş ve faaliyette olan İddaa furyasının profilini çıkart.

Başbakan bey, siz de samimiyseniz ve muktedirseniz, yapın bir gecede, emekliye ve işçiye %100 zam. Faiz lobisine laf geçiriyor ayaklarını yemiyor artık millet. Bırakın spekülasyonları ve hayal alemini. 

Gerçeklere dönün. Gerçekler bir girdap gibi büyüyor. Büyüyordan kastım, sokağa dökülme ve Gezi Parkı kafası değil.

Bir farkındalık zuhur etti, bir uyanış var. Kimin samimi, kimin yiyici olduğunu görmeye başladı insanlar.

Durumun partiler üstü olduğunu, siyasetin sadece ve sadece bir sömürü mekanizması olduğunu anladı artık millet. 

İstediğiniz kadar yırtının, sizi olimpiyatlarda destekleyecek olan 7 patron da kurtaramayacak. 

Daha doğrusu, siyaseti artık kimse kurtaramayacak. Siyasetin ve partizanlığın, hiçbir işe yaramadığını görmeye başladı insanlar.

Ya siyaset mekanizması baştan ele alınıp, halkın kontrolüne geçecek, ya yok olacak.

Demoktarik güdülerinizden isteğimiz, hızlıca bir Türk Açılımı'na gitmeniz. Demokrasi herkes içindir değil mi? 

Birbirimizi kandırmayalım...
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüş ve düşüncelerinizi küfür, hakaret içermeksizin iletebilirsiniz.